Online melden via fixi

Een verzakte stoeptegel, jongeren die vuurwerk afsteken of last van ratten?
Maak eenvoudig een melding over de openbare ruimte via fixi.

Meldingen die via fixi zijn gemaakt komen overzichtelijk en snel binnen bij de gemeente. Zo kunnen wij snel met uw melding aan de slag gaan. Fixi is bedoeld voor niet urgente meldingen die ook nog de volgende dag beoordeeld kunnen worden. U kunt een melding maken via de website van fixi of via de app op uw telefoon. 

Hoe werkt het?

Een melding maken gaat eenvoudig. U start met het invullen van de locatie. Als deze geselecteerd is kan er nog een opmerking bij getypt worden om de locatie te verduidelijken. Vervolgens kunt u selecteren in welke categorie u een melding wilt maken. Voeg eventueel foto’s toe van hetgeen u wilt melden. Als u op de hoogte gehouden wilt worden kunt u contact gegevens invullen.  Deze gegevens zijn niet openbaar.

In onderstaande handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een melding kunt maken. 

Waarvoor gebruikt u fixi?

U kunt een melding maken in de volgende categorieën:

  • Afval en reiniging: meldingen over afvalcontainers, zwerfafval, straatreiniging, graffiti, grofvuil en bedrijfsmatig afval kunt u in deze categorie kwijt.
  • Bouwwerkzaamheden en gebouwen: voor meldingen over bouwwerkzaamheden of gemeentelijke gebouwen.
  • Dieren en ongedierte: in deze categorie kunt u meldingen doen over overlast door dieren. Vermeld bij uw melding over ratten in het juiste veld uw straat, huisnummer en woonplaats en uw telefoonnummer zodat er contact opgenomen kan worden.
  • Openbaar groen, begraafplaatsen, speelterreinen en recreatie: meldingen over openbaar groen, wortelopdruk, onkruid, begraafplaatsen en speelterreinen kunt u onder deze categorie doorgeven.
  • Openbare verlichting: defecten aan lichtmasten. Bij voorkeur via de website www.liteweb.nl(link is extern). Optie twee is via Fixi(link is extern). Graag met vermelding van het lichtmastnummer.
  • Riolering en water: deze categorie is voor meldingen over rioolverstopping, wateroverlast, rode lamp op rioolkast en stank van het riool.
  • Straatmeubilair: meldingen over straatmeubilair, paaltjes, banken en verkeersborden.
  • Wegen, fiets- en voetpaden: voor meldingen over gladheidsbestrijding, olie of slik op de weg en onderhoud van wegen, fiets- en voetpaden.
  • Verkeer en parkeren: deze categorie is voor meldingen over verkeerssituaties en parkeerproblemen.
  • Milieu, openbare orde (BOA) en evenementen: milieuklachten die NIET veroorzaakt worden door bedrijven (deze kunt u immers melden bij RUD-Zeeland via www.milieuklachtencentrale.nl of via tel.nr. 0118-412323), en klachten m.b.t. de openbare orde die niet dringend zijn (dringende klachten kunnen direct gemeld worden bij de politie via 0900-8844, of, bij hoge spoed/urgentie 112); 
  • Overlast door jongeren: in de gemeente Noord-Beveland zijn plekken waar de jeugd of andere personen samenkomen en zich ophouden: hangplekken. Meestal gaat dat goed, maar niet altijd. Het kan natuurlijk voorkomen dat u overlast ervaart. Meld deze overlast altijd. Door de overlast te melden wordt namelijk nog meer zichtbaar wat er speelt op straat en in de buurt.