Pr. Irene Brigade en Colijnsplaat Onderwerpen Het verhaal van Lt. Havelaar en Colijnsplaat In de Vaandeldrager van maart 1992, word het verhaal verteld over hoe Colijnsplaat een Havelaarstraat kreeg en de banden met de Prinses Irene Brigade. Helm aan de kerk We schrijven juni 1982. De weduwe van Havelaar brengt de helm van de gesneuvelde luitenant mee. Het gemeentebestuur stelt voor om de helm aan te brengen aan de kerk, bij het monument. Charlie compagnie 17 Painfbat GFPI en Colijnsplaat In januari 1994 was de C(harlie)compagnie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene aan de beurt voor de organisatie van de traditionele koorduitreiking. 1944. Brigade naar Zeeland 9 november 1944. Brigadecommandant De Ruyter van Steveninck, juist bevorderd tot kolonel, ontvangt orders voor de nieuwe taak van zijn Irene Brigade. Het wordt een bewakingstaak in Zeeland, onder bevel van de commandant van de 52ste Lowland Division. Het monument In 1947 wordt door de gemeente Kortgene een voorstel voor een monument ingediend bij het Secretariaat der Provinciale Commissie voor Oorlogs- of Vredesgedenktekens in Middelburg. Het voorstel wordt goedgekeurd en beeldhouwer J. Bijsterveld uit Delft vervaardigt het monument. Koorduitreiking in Colijnsplaat Bekijk hier de koorduitreikingen in Colijnsplaat van 1994, 2008 en 2009 Contacten en nieuws ''Genootschap Vrienden van de Fuseliers'' en ''De Beren in Afghanistan''
Het verhaal van Lt. Havelaar en Colijnsplaat In de Vaandeldrager van maart 1992, word het verhaal verteld over hoe Colijnsplaat een Havelaarstraat kreeg en de banden met de Prinses Irene Brigade.
Helm aan de kerk We schrijven juni 1982. De weduwe van Havelaar brengt de helm van de gesneuvelde luitenant mee. Het gemeentebestuur stelt voor om de helm aan te brengen aan de kerk, bij het monument.
Charlie compagnie 17 Painfbat GFPI en Colijnsplaat In januari 1994 was de C(harlie)compagnie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene aan de beurt voor de organisatie van de traditionele koorduitreiking.
1944. Brigade naar Zeeland 9 november 1944. Brigadecommandant De Ruyter van Steveninck, juist bevorderd tot kolonel, ontvangt orders voor de nieuwe taak van zijn Irene Brigade. Het wordt een bewakingstaak in Zeeland, onder bevel van de commandant van de 52ste Lowland Division.
Het monument In 1947 wordt door de gemeente Kortgene een voorstel voor een monument ingediend bij het Secretariaat der Provinciale Commissie voor Oorlogs- of Vredesgedenktekens in Middelburg. Het voorstel wordt goedgekeurd en beeldhouwer J. Bijsterveld uit Delft vervaardigt het monument.
Koorduitreiking in Colijnsplaat Bekijk hier de koorduitreikingen in Colijnsplaat van 1994, 2008 en 2009