Verhalen over de oorlogen Onderwerpen Twee Kamperlandse jongens met X Troop 47 R.M. Twee Kamperlandse jongens op de foto met X Troop 47 R.M. (Royal Marines) commando, april 1945 Vreemde eenden in de bijt Dit is het verhaal over een Italiaanse krijgsgevangene van de Duitsers, die samen met twee andere Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat op een boerderij in Kamperland. Wereldoorlog I 'De eerste en tevens laatste reis van een koksmaat' Lesbrief 'Een vergeten oorlogsmonument in Wissenkerke' Over de Tweede Wereldoorlog is al veel geschreven. Maar wat gebeurde er in de laatste twee jaren op Noord-Beveland? Lesbrief 'De Bevelanden in oorlog' De Bevelanden in oorlog is een lesbrief over de Tweede Wereldoorlog in Zuid- en Noord-Beveland. Alle slachtoffers WO II Noord-Beveland Gezocht: informatie over burgerslachtoffers van de 2e Wereldoorlog of verhalen over de 2e Wereldoorlog op Noord-Beveland. Wissenkerke in rep en roer, 1747-1749 Wat gebeurde er in deze periode in het afgelegen en rustige dorp Wissenkerke op Noord-Beveland? Hier wordt in kroniekvorm de besluitvorming van schout en schepenen in de crisisjaren 1747-1749 gevolgd. Nationale Militie Wissenkerke, Zeeland. 1814-1830 Doordat bij de het bombardement van Middelburg in mei 1940 de doopboeken van Wissenkerke verloren zijn gegaan en er geen andere mogelijkheden zijn om geboorte datum te achterhalen van personen geboren voor 1811 zijn de gegevens van Capitein Recruut een welkome aanvulling. Schietvereniging Prinses Wilhelmina te Kamperland, 1888 Op 25 maart 1888 doet schietvereniging Prinses Wilhelmina uit Kamperland, een verzoek aan de burgemeester en wethouders om op een schor voor de Onrustpolder (bekend onder sectie A. no.: 367) 80 meter buiten de zeedijk een schietbaan aan te leggen. Schermutselingen bij Camperlandsche Veer 13 december 1813 In Zeeland vond er in de nadagen van de Franse bezetting op 13 december 1813 te Camperlandsche Veer een merkwaardig treffen plaats tussen Franse soldaten en nauwelijks bewapende Noord-Bevelandse burgers. Engelse stalen kogel (circa 1809) op Noord-Beveland Bij het bouwrijp maken van het bestemmingsplan ‘Kamperland III-A’, is een stalen kogel ontdekt in het veld grenzend aan de Nieuwstraat. De politie werd gewaarschuwd; het projectiel is geborgen. Duitsers dreigen met inundatie Zeeland werd voor het grootste deel in het najaar van 1944 al bevrijd. Het toenmalige eiland Noord-Beveland kreeg in de nadagen van de oorlog te maken met een mogelijke inundatie. Het gevaar werd op het nippertje afgewend.
Twee Kamperlandse jongens met X Troop 47 R.M. Twee Kamperlandse jongens op de foto met X Troop 47 R.M. (Royal Marines) commando, april 1945
Vreemde eenden in de bijt Dit is het verhaal over een Italiaanse krijgsgevangene van de Duitsers, die samen met twee andere Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat op een boerderij in Kamperland.
Lesbrief 'Een vergeten oorlogsmonument in Wissenkerke' Over de Tweede Wereldoorlog is al veel geschreven. Maar wat gebeurde er in de laatste twee jaren op Noord-Beveland?
Lesbrief 'De Bevelanden in oorlog' De Bevelanden in oorlog is een lesbrief over de Tweede Wereldoorlog in Zuid- en Noord-Beveland.
Alle slachtoffers WO II Noord-Beveland Gezocht: informatie over burgerslachtoffers van de 2e Wereldoorlog of verhalen over de 2e Wereldoorlog op Noord-Beveland.
Wissenkerke in rep en roer, 1747-1749 Wat gebeurde er in deze periode in het afgelegen en rustige dorp Wissenkerke op Noord-Beveland? Hier wordt in kroniekvorm de besluitvorming van schout en schepenen in de crisisjaren 1747-1749 gevolgd.
Nationale Militie Wissenkerke, Zeeland. 1814-1830 Doordat bij de het bombardement van Middelburg in mei 1940 de doopboeken van Wissenkerke verloren zijn gegaan en er geen andere mogelijkheden zijn om geboorte datum te achterhalen van personen geboren voor 1811 zijn de gegevens van Capitein Recruut een welkome aanvulling.
Schietvereniging Prinses Wilhelmina te Kamperland, 1888 Op 25 maart 1888 doet schietvereniging Prinses Wilhelmina uit Kamperland, een verzoek aan de burgemeester en wethouders om op een schor voor de Onrustpolder (bekend onder sectie A. no.: 367) 80 meter buiten de zeedijk een schietbaan aan te leggen.
Schermutselingen bij Camperlandsche Veer 13 december 1813 In Zeeland vond er in de nadagen van de Franse bezetting op 13 december 1813 te Camperlandsche Veer een merkwaardig treffen plaats tussen Franse soldaten en nauwelijks bewapende Noord-Bevelandse burgers.
Engelse stalen kogel (circa 1809) op Noord-Beveland Bij het bouwrijp maken van het bestemmingsplan ‘Kamperland III-A’, is een stalen kogel ontdekt in het veld grenzend aan de Nieuwstraat. De politie werd gewaarschuwd; het projectiel is geborgen.
Duitsers dreigen met inundatie Zeeland werd voor het grootste deel in het najaar van 1944 al bevrijd. Het toenmalige eiland Noord-Beveland kreeg in de nadagen van de oorlog te maken met een mogelijke inundatie. Het gevaar werd op het nippertje afgewend.